8:e plats på Sprint VM i Lausanne


August 20th, 2011 avDet blev en bra dag i Lausanne.

Solensken, en hel kropp och en löpning som är på väg tillbaka.

Det har varit lite orosmoln på himlen den här veckan. Inte bara den bristande löpträningen utan även en begynnande förkylning som sakta tagit fäste.

Det diskuterades huruvida jag skulle starta, och/eller fullfölja hela loppet.

Men är man på plats så är man. Det startades och det simmades. Och det simmades bra. Hall och Jenkins gick loss men jag var i nästa rad att komma upp vattnet i 4:e position jämsides med Moffat.

Cykeln var kuperad och cyklingen ganska stark. Visste att jag skulle hänga med bra, men var orolig för det stundade löpmomentet…

Träningen släpar som sagt efter VÄLDIGT MYCKET och har inte varit tillräckligt för att kunna producera annat än tider på motionsnivå.

Äntligen börjar bitarna falla på plats igen.

Det var skönt att plocka upp ett antal placeringar på andra varvet och avancera upp genom top 10. Jag hade rygg på träningskompis Groff för huvudelen av löpsträckan men kunde inte förmå benen att öka när hon tryckte på mot mållinjen.

32 sekunder före mig hade kompis Barbara sprintat sig till segern före australiensiskan Emma Jackson. VM titeln fick således stanna inom träningsgruppen!

Och förkylningen?

Jag är numera ägare av en ganska så sexig whisky röst och hoppas behålla förmågan att prata ytterligare ett par dagar.

I morgon väntar Lag VM där vi ställer upp med ett lag på fyra där  Joel Vikner, Per Wangel och Åsa Annerstedt tar över stafett pinnen.