10 dagar i Davos


May 26th, 2011 avVakna. Kaffe. Bil över FlĂŒela pass för simpass. 1,5timma i bilen tur och retur. Coach sĂ€ger lĂ„ng bilfĂ€rd till pool innebĂ€r mycket simning i pool. Andra frukost. Tennis. Tysk kommentator. Somnar. Mer kaffe. Mer tennis. FörstĂ„r fortfarande inte mycket. Cykel. Berg. Uppför nerför. Stretching pĂ„ golvet i vardagsrummet. Somnar lite. Giro pĂ„ TV. Fortfarande tysk kommentator. Kaffe. Lungt löppass. VĂ€ldigt lugnt = lĂ„ngsamt = trött. Middag. Mer stretching. Förflyttning till sĂ€ng. TvĂ€tta? imorgon… Somnar.

Första 10 dagarna i Davos Àr överlevda. Kroppen börjar anpassa sig till höghöjden och bergen. Till den nÄgot Àndrade rytmen frÄn Canberra. Huvudet njuter av den nya miljön som samtidigt Àr vÀlbekant frÄn tidigare Är.

Madrid kommer allt nÀrmare och om en vecka sitter jag pÄ flyget mot Spanien. Jag hade hoppats att jag skulle ha kryp i kroppen, vara redo för en drabbning med Findlay, Moffat & co.

Men istÀllet letar jag fortfarande efter svar.

Svar pÄ vad som hakat upp sig i vaden. Hur jag skall göra för att bli av med det permanent. Och hur jag skall trÀna för att pÄ bÀsta sÀtt utnyttja de [fÄ] kilometrar jag har.

Samtidigt bollar jag med upplÀgget av sÀsongen. I fjol överlevde jag de första tÀvlingarna lite sÄdÀr pÄ grund av ryggproblem. NÀr vi vÀl fick rÀtsida pÄ ryggen hade jag sim och cykel styrka samt tillrÀckligt mÄna poÀng pÄ vÀrldsrankningen för att kunna vara med i sammandraget. VÀgen dÀrifrÄn till full gas var inte sÄ lÄng.

Men det Ă€r ocksĂ„ en vĂ€ldigt frustrerande vĂ€g att gĂ„. Att rada upp sig pĂ„ pontonen med hela vĂ€rldselit pĂ„ plats – och veta att löp trĂ€ningen Ă€tits upp av sjukgymnasts tider Ă€r inte roligt.

Att veta om inte om hade funnits…

Men sakta verkar vi kunna pyssla ihop ledtrÄdarna och fÄ olika alternativ pÄ hur jag skall komma vidare.

Och optimism finns det fortfarande gott om. SÄ lÀnge jag kan trÀna hÄrt Àr jag nöjd. Tidigare Är har jag gjort stora framsteg under skadeperioder och pÄ lÄng sikt lÀgger jag en vÀldigt vÀrdefull bas.

Men tÀvlingsmÀnniskan inombords hade hoppats detta var Äret dÄ 33 skulle komma upp. En minut eller sÄ av löptiden, en grym fitness och fler medaljer.

Men jag Ă€r inte den som Ă€r den… Ă€n sĂ„ lĂ€nge Ă€r det bara 2011.

Än sĂ„ lĂ€nge finns det gott om tid.

Findlay, Moffat & co. kan fĂ„ ha lite roligt sĂ„ lĂ€nge…


ï»ż ï»ż