Två i Takapuna


February 14th, 2015 avLisa Norden på startlinjen i Takapuna

Bild: Scott Taylor

 

Distansen blev kortare och farten högre i gårdagens lopp i Takapuna. 

Tanken var ju att komma i form här nere, och med ett race som igår så är det nog svårt att undvika.

Med en distans på 300m simning – 9,6km cykel och 2,6km löpning finns det inget annat än full gas och en no misstakes policy.

Det kändes riktigt bra i vattnet och jag insåg att jag hade chans att komma fram till första bojen i ledning. Det är inte så ofta man får det så med en känsla av lyx och overklighet att runda de bortre bojarna och svänga in mot stranden igen. Därefter följde en riktigt brant backe upp till växlingsområdet, och min gissning hade varit att loppets maxpuls skedde just där precis innan cykelhjälmen kom på.

Vi fick direkt lucka och var en grupp på tre tjejer som jobbade tillsammans på den ganska tekniska och tighta banan. Sophie Corbidge körde lika starkt här som i Kinloch för två veckor sedan medan Rebecca Clarke hade svårt att följa. Men vi höll i ihop – och höll ifrån gruppen bakom oss.

Först in och först ut ur T2 var nästa bevis på att de gamla rutinerna börjar komma tillbaka. Löpningen kändes initialt bättre än i Kinloch och jag kom in i det snabbare. Första delen av banan var utför en grässlänt och sedan tillbaka uppför en ganska brant backe. Sedan planade det av och vi vände inåt huvudgatan för vändpunkt och varvning. Efter backen låg jag på Sophies axel och det kändes ganska lätt. Av döma av andningen mycket lättare än hur Sophie kände sig just då. Så jag gick om och drog upp farten… bära eller brista. Med mindre än 3km löpning är det inte så mycket att vänta på.

Det höll ett tag, men sen stumnade jag lite och Sophie kom ikapp -och gick om. Surt sa räven när hon fick en lucka i sista uppförsbacken men det vara bara att bita i och be benen springa hela vägen in i mål.

En andra plats är ett helt ok resultat. Genomförandet av loppet och träningseffekten fick däremot en guldstjärna i kanten.

Träningen fortsätter nu i Cambridge och jag har 2,5 vecka på mig att bygga vidare mot Abu Dhabi.

Tomlin, Corbidge och Lisa Norden i Takapuna

Bild: Scott Taylor