Start på Tempo SM i Åstorp


June 11th, 2013 avBild: Niklas Källström

Bild: Niklas Källström

Det var nio år sedan sist.

Jag var 20 år och i inledningsfasen av att uppräcka min motor och dess kapactitet. Jag tävlade i princip varje helg och varvade löptävlingar med triathlon och starter för min dåvarande cykelklubb Kristianstad CK.

Väldigt ostrukturerat – men fantastiskt roligt och säkert ganska lärorikt!

Som bäst blev det ett SM guld i lagtempo samt två stycken 7:e platser i dam elit, landsväg och linje.

Och nu är det dags igen.

Vet inte om man skall tacka den krånglande foten, men utan den och det inställda EM:et i Turkiet hade det definitivt inte blivit något Åstorp. 

Nu passar det så fint att SM i tempo blir min generalrepetition inför Syracuse 70,3 (NY) på söndagen. En triathlon tävling på halv ironman distansen där jag också hade tänkt säkra min kvalplats till VM i Las Vegas senare i år.

I och med Vegas har jag lagt lite mer tyngd på cyklingen under våren. Längre långpass, fler kilometrar och mer tid på tempocykeln.

Jag hoppas att jag skall kunna få ut lite av det jobbet på banan i Åstorp…

På SM kommer jag att köra en annan variant av Specialized tempo cykel. Den jag har normalt på tävling är riktad mot triathleter och tyvärr inte godkänd av UCI. Jag bugar och bockar och tackar Specialized för att på så kort tid få fram en ny cykel åt mig!

Håll koll på kommande händelser:

18:e Juni SM Tempo Åstorp, första start 16.00

23:e Juni Syracuse 70,3 (USA)