11:a i Mooloolaba


March 12th, 2016 avLisa Norden recovery Mooloolaba

En riktigt bra början med ett nÄgot mediokert avslut. 

En sprint gÄr fort och lÀmnar inte utrymme för nÄgra misstag. Det Àr grymt kul och en klart mer aggressiv form jÀmfört med den olympiska distansen.

Jag fick en riktigt bra inledning och simmade starkt nÀra tÀten hela vÀgen. Det blir en helt annan dynamik med strandstart och vÄgor, inte bara simning utan Àven en kÀnsla för tajming och stökigt vatten. Trots att det var ett tag sedan nu sÄ satt lite av allt bodysurfande och havssimningar i frÄn tiden i Sydney kvar. Kom upp som 6:a ur vattnet vilket gav mig en skön kÀnsla av koll direkt ut pÄ cykeln.

Vi blev en ganska liten grupp pÄ ca tio tjejer, men efter en snabb överblick sÄg det ut som en stark sÄdan. Jag la lite jobb pÄ att hÄlla upp farten i början (blÄste som tusan sÄ kÀndes en del i tÀten) för att sÀkra upp att inte den jagande klungan skulle ikapp. NÄgon form av rotation och organisation av gruppen startade sÄ smÄningom och vi la en lucka pÄ ca 45-50 sekunder bakÄt. Jag och Jodie hade kommit överens om att gÄ upp i spets efter sista backen för att ta den tekniska delen in mot vÀxlingen och slippa fastna bakom klungan. Det gick enligt plan och jag kunde vÀxla in tidigt och fÄ fri lejd fram till skorna.

Min rygg tenderar att strejka stelna till under cyklingen och vi jobbar hÄrt pÄ att fÄ den i 100%igt skick. Nu efter hÄrt rejs förra helgen och en hel del timmar i flygstolen kÀndes den ganska risig och jag kan inte riktigt springa obehindrat de första 500 metrarna efter cyklingen. Efter ett tag lossnar det och jag kommer igÄng bÀttre men jag hade tyvÀrr inte sÄ mycket hÀstar att springa med idag.

PÄ ett vis inte sÄ konstigt kanske med tanke pÄ att vi mest kört bastrÀning under vintern och i princip helt saknar fartjobb och tÄlighet pÄ saker som vi utsatte oss för idag. Farten jag byggde in i (tredje varvet kÀndes bÀst) hade jag nog kunnat hÄlla i en hel del kilometrar till. Men det gÄr inte tillrÀckligt fort för att vara med i fighten.

Jag sprang ifrĂ„n nĂ„gra av mina kollegor frĂ„n första klungan – och blev omsprungen av nĂ„gra av tjejerna frĂ„n den jagande.

Slutposition 11.

PÄ det stora hela helt ok. TvÄ tÀvlingar utan konstigheter eller katastrofer. Inga skador. En riktigt bra löpning i Abu Dhabi. En vÀldigt bra simning i Mooloolaba. TvÄ resultat med poÀng som gÄr in till den Olympiska rankingen.

Jodie fortsatte sitt segertÄg och knep andra förstaplatsen pÄ tvÄ veckor.

Darren myser.

Och det gör jag med med tanke pĂ„ att vi nu har fyra veckor fram till nĂ€sta tĂ€vling (VM-Serien pĂ„ Gold Coast). Lite inledande Ă„terhĂ€mtning – sen ett trĂ€ningblock modell större.

Det Ă€r dags att bli snabbare…

Mooloolaba swim 2016

 

Lisa Norden recover Mooloolaba WC 2016

 

 

ï»ż ï»ż