SM Silver i Tempo


June 20th, 2013 avBild: Kristianstadsbladet

Bild: Kristianstadsbladet

Det blev ett SM silver pĂ„ SM tĂ€vlingarna i skĂ„nska Åstorp igĂ„r. 

Med tiden 39:11,5 slog jag samtliga tjejer i fÀltet utom OS silver medaljösen Emma Johansson.

Resultat hittar du hÀr.

Gammal Àr Àldst och Emma visade var skÄpet skall stÄ.

RĂ€tt sĂ„ – stryk av en specialist pĂ„ Emmas nivĂ„ skulle jag inte fĂ„. DĂ„ hade hon fĂ„tt baklĂ€xa.

Om jag rÀknat rÀtt blev det en snitt fart pÄ 42,7km/h över den nÄgot kuperade banan som tog oss upp en bit pÄ Äsen innan vi vÀnde ut pÄ rapsfÀlten och sidvinden. Ett resultat jag Àr otroligt nöjd med.

Det har varit ganska sÄ mycket trÀning pÄ sistone och benen har kÀnts lite sega. Cykeln som jag anvÀnde för dagen plockade jag upp frÄn Cykelcity i Lund kvÀllen innan och jag kanske inte hade haft den absolut optimala förberedelserna för just det hÀr loppet. Precis som pÄ simtÀvlingarna kÀnde jag mig lite som en rookie. Var sÀtter man nummerlappen, nÀr ska man vara vid starten och hur mycket skall man vÀrma upp..?

Det Àr otroligt nyttigt.

Loppet i sig flöt pÄ bra och utan incidenter. Jag hade Specialized pÄ plats och Ole körde följebil och skrek uppmuntrande (..?) saker Ät mig dÄ och dÄ.

Fokus lÄg pÄ kadens, linje och förmÄgan att kanske kunna pressa lite till..?

Jag hade min garmin med fart, tid och puls pÄ cykeln vilket jag höll ett öga pÄ. TyvÀrr saknar jag fortfarande Watt mÀtare men har lÀrt mig ganska bra vart pulsen hamnar och var min kapacitet ligger.

Nöjet att fĂ„ tĂ€vla ligger mycket i att benen Ă€r lite piggare och förmĂ„gan att gĂ„ hĂ„rdare finns dĂ€r. Snittpulsen hamnade pĂ„ 175 – vilket Ă€r ganska extremt högt för att vara jag.

En riktigt bra genomblÄsare av benen innan det bÀr av mot Syracuse och nÀsta tÀvling.

Tack Specialized Nordic, Cykelcity i Lund, CK Valhall och Ole pÄ Specialized Danmark för all support och fixande inför och under tÀvlingen!

 

 

 

ï»ż ï»ż